Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u veelgestelde vragen. Zit uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Wat is een SIM only abonnement precies?

Wanneer u kiest voor een abonnement zonder toestel, ontvangt u in plaats van korting op een toestel, een grote korting op de maandelijkse abonnementskosten. Deze abonnementen worden ook wel 'SIM only' abonnementen genoemd, omdat je alleen een nieuwe simkaart ontvangt en dus geen nieuw toestel. De korting bij een SIM only abonnement kan oplopen tot meer dan 50% van de normale abonnementskosten. SIM only abonnementen zijn dus ideaal voor mensen die over een goed werkend toestel beschikken en extra voordelig willen bellen.

Mijn simkaart geeft na plaatsing in het toestel een foutmelding?

Wanneer uw toestel een foutmelding geeft na het plaatsen van de simkaart en/of het invoeren van de pincode, betreft het waarschijnlijk een 'simlock'. Dit betekent dat het toestel alleen simkaarten accepteert van de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is aangeschaft. Neem in dit geval contact met ons op, dan zorgen we dat u een code ontvangt om het toestel simlockvrij te maken.

Kan ik mijn oude GSM nummer behouden?

Nummerbehoud is in de meeste gevallen mogelijk. Nummerbehoud betekent dat het nummer waar u op dit moment mee belt, wilt meenemen naar een nieuw abonnement bij een andere provider. Het nummer dat u wilt meenemen naar de nieuwe provider kan een prepaidnummer of een abonnementsnummer zijn.
Om een abonnementsnummer over te kunnen zetten, moet dit nummer nog actief zijn en moet de einddatum van het abonnement niet verder dan twee maanden in de toekomst liggen. Wanneer u al contractsvrij bent, is nummerbehoud ook mogelijk.

Bij een aanvraag met nummerbehoud zullen wij contact opnemen met uw eigen provider om het huidige contract op te zeggen. Wanneer u zelf al uw contract bij de oude provider hebt opgezegd, dient de aanvraag nummerbehoud drie weken voor het einde van het oude contract bij De telecom Expert binnen te zijn.

Wanneer de aanvraag met nummerbehoud door de provider is goedgekeurd, zal de nieuwe simkaart (en eventueel ook het nieuwe toestel) vooruit gezonden worden. Deze ontvang je dus al voordat je nummer is overgezet en het nieuwe abonnement is ingegaan.

Waar kan ik mijn PIN-code en PUK-code vinden?

De PIN-code en PUK-code staan op de plastic kaart waarop ook de SIM-kaart zit. Mocht u die niet meer hebben, neem dan contact met ons op.

Wat betekent GSM?

GSM is een afkorting voor: Global System for Mobile communication (network). GSM is de (internationale) standaard voor mobiele telefonie-netwerken.

GSM staat voor Global System for Mobile (tele)communication. GSM is een standaard voor mobiele telecommunicatie en rond 1982 ontstaan. Een Europese werkgroep begon met het opstellen van een standaard voor digitale mobiele communicatie. De oorspronkelijke betekenis van GSM was ‘Groupe Special Mobile’. Toen in 1993 er meer dan 36 GSM netwerken waren, ook buiten Europa, werd de betekenis van de afkorting aangepast om het een meer internationaal karakter te geven.

Zijn uw toestellen Simlock vrij?

Ja! Al onze toestellen zijn altijd simlockvrij zodat u het toestel van uw keuze direct zonder beperkingen kunt gebruiken. Mocht een bepaald toestel niet simlockvrij te leveren zijn, dan vermelden wij dit duidelijk bij de omschrijving van dat artikel.

Wat is 4G?

4G is de opvolger van 3G, de standaard voor mobiel internet. 4G is de nieuwste technologie op het gebied van mobiel dataverkeer. Hierdoor is het netwerk stabieler en sneller. Je dagelijkse webpagina's bekijken, Facebook, of app gebruik wordt zo een stuk makkelijker. Met de allerhoogste snelheden van 4G (30 Mb/s en 50 Mb/s) wordt ook (hd) video kijken en het streamen van muziek zonder haperingen mogelijk.

Werkt 4G in het buitenland?

Er komen steeds meer 4G ontwikkelingen, ook in het buitenland. In Engeland wordt er al gesproken over 5G. Diverse aanbieders bieden inmiddels een 4G netwerk aan waaronder KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2. In de landen Zweden, Noorwegen, Denemarken, Estland, Oekraïne en binnenkort ook op de top van de Mount Everest kunnen ze mee praten over 4G internet. In de Verenigde staten wordt het snel mobiel internet al veel gebruikt. Er kan eigenlijk gezegd worden dat Nederland achter loopt in de ontwikkelingen, maar dat zal niet lang duren.

Veelgestelde vragen Telefoonreparaties

Kan ik een leentoestel krijgen?

Ja. Een leentoestel is mogelijk

Worden originele onderdelen gebruikt?

Ja. Wij gebruiken originele onderdelen.

Wat kan ik laten repareren?

De telecom Expert REPAIR is specialist in het repareren van iPhones, iPads, Samsung Galaxy telefoons, tablets.

Heb ik een afspaak nodig?

Nee. U kunt uw toestel tijdens openingstijden altijd langsbreuken.

Of maak een afspraak via ons online aanvraag reparatie formulier.

Mijn mobile heeft waterschade, wat te doen?

Wij krijgen veel vragen wat te doen als je toestel nat of vochtig is geworden. Vandaar de volgende tips:

  1. Indien het toestel nog aan staat, zet het uit! Probeer het niet eerder aan te zetten tot je zeker weet dat het toestel compleet droog is, zowel binnen als buiten.
  2. Leg het toestel in een bak met rijst. De rijst trekt daardoor het vocht uit het toestel. Laat dit rustig een dag of 2 staan.
  3. Neem na de bovenstaande maatregelen contact op met Optie1 repair en laat ons het toestel onderzoeken.
Garantie telefoonreparatie

Helaas komt het wel eens voor dat een onderdeel toch een defect vertoont na een reparatie. Omdat wij 100% kwaliteit willen bieden, geven wij altijd 3 maanden garantie op de reparatie en het toestel.

Mocht u een probleem ondervinden. Neemt u dan contact met ons op.

Repareren jullie ook onder Apple garantie?

De reparatie's die wij ter plekke uitvoeren vallen buiten de Apple garantie!
Officieel vervalt de Apple garantie ook bij onze reparatie's. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat de Apple garantie al is verlopen op het moment dat u het toestel heeft laten vallen! Uiteraard bieden wij zelf nieuwe garantie omdat wij achter onze service staan.

Bij toestellen met waterschade kunnen wij onderzoeken of dit nog te repareren is. Indien dit niet te repareren is kunnen wij u van een onderzoeksrapport voorzien.